İnternetin Çocuklara Zararları Ve Çocuklar İçin Online İtibar Yönetimi

Bu Yazıyı 5 dakikada okuyabilirsiniz.

İnternetin  çocuklara zararları konusu profesyonel  kişilerce her fırsatta anne ve babaların dikkatine vurgulanmaktadır.

Ergenlik çağındaki gençlerimiz ve çocuklarımız zamanının çoğunu internette harcıyorlar fakat anne ve babaların çocuklarının her hareketlerini izleyebilmeleri neredeyse imkânsız. Hatta birçok ebeveyn “aman çocuğum arkadaşlarından geri kalmasın” düşüncesiyle çocuklarına sınırsız internetin kapılarını açarken, internetin çocuklara zararları konusunda çok bilinçsiz davrandıklarının farkında değiller.

İnternet çocuklar ve gençler için doğru kullanıldığı takdirde derslerine, kişisel gelişimlerine sonsuz bir yardımcı kaynak olabileceği gibi, yanlış kullanım durumunda maalesef büyüme ve gelişmelerini olumsuz yönde etkileyecek dünyanın en zararlı ortamına da dönüşebilmektedir. Orada karşılarına çıkacak olumsuz bir içerik çocuğun veya henüz büyüme ve gelişimini tamamlamamış ergenlik çağındaki bir gencin travmatik etkiler yaşamasına sebep olabilir. Dolayısıyla İnternetin çocuklara zararları ve faydaları olduğu, iki yönlü bir ortam olduğunun bilincinde olmak çok önemlidir. Burada çok ince bir çizgi vardır ve ebeveynlerin bu ince sınır konusunda çok dikkatli olmaları gerekmektedir.

İnternetin Çocuklara Zararları

Dijital Dünyada Bugün Sergilediğimiz Davranışlarımızın Gelecekte Hayatımızı Etkileyebileceğini Biliyor muydunuz?

Sosyal medyada paylaşılan bir yanlış ifade veya Google’da dizine eklenmeden önce yakalanmayan bir blog yazısı, bir gencin bireysel itibarına veya bir çocuğun bireysel itibarına büyük zararlar verebilir. Ve bu da ebeveynleri internetin çocuklara zararı ile karşı karşıya getirebilir.  Her yaştan birey için pozitif bir online itibarın izlenmesi, korunması ve öne çıkarılması önemli olsa da, online olumsuz içerik, en çok gençler için  sorunlara neden olmaktadır.

Gençlerin çoğu, ilk işlerine başvururken veya üniversiteye giriş yaparken, deneyim ve başarılarla dolu bir özgeçmişe sahip değildir. Yapılan son araştırmalara göre, üniversite kabul memurlarının % 29’unun adayları Google’da arattıkları, % 31’inin öğrencinin Facebook’u veya diğer sosyal medya profillerini ziyaret ettiği söylenmektedir. İşe alım yöneticileri, yarı zamanlı ya da yazlık dönemsel işlerde bile adayları değerlendirmek için sık sık internete başvurarak adayların Google’da nasıl göründüklerine bakmaktadırlar.

Neyse ki, sosyal medya gizliliği ve çevrimiçi itibar konusunda endişelenen gençlerin sayısı artıyor.

Daha önceki hiç olmadığı kadar kendileri hakkında  bilgi paylaşan genç internet kullanıcıları ve gençlerle ilgili son ankete göre gençler, bu bilgileri paylaşırken aynı zamanda bu bilgilerin gizliliğini  koruma adımları da atıyorlar. Gençlerin% 60’ı Facebook profillerini özel olarak ayarladıklarını ve % 59’unun geçmişte yayınladıkları bir şeyi sildiğini veya düzenlediğini söylüyor. Bu ilerlemelere rağmen gençler hala hata yapıyorlar. % 19’u paylaştıkları güncellemeler, yorumlar, fotoğraflar ve videolardan daha sonra pişmanlık duyduklarını söylüyor. Bu sayı büyümeye devam edecek. Facebook artık gençleri kötü kararlarından korumayacağını açıkladı, bunun yerine Gençler için varsayılan gizlilik ayarlarını değiştirmeyi tercih ediyor. Bugün ve bu çağda dijital ayak izlerinin ne olduğunu ve olumsuz bir online itibarın uzun vade de  hedeflerine nasıl zarar vereceğini anlamaları çok önemlidir. Gençleri ve çocukları internetin zararlarından aşağıdaki 4 online itibar yönetimi ipuçlarıyla koruyabilirsiniz;

Unutmayın çocuğunuz dijital ortamda ne kadar rahat davranırsa ve de ne kadar kolay erişilebilir olursa bu durum çocuk istismarcıları için bir avantaj haline dönüşür. Önceden çocuğunuzu izleyen ve onun hakkında internet sayesinde birçok bilgiye erişme imkânı olan bir istismarcı ona nasıl bir stratejiyle yaklaşması gerektiği konusunda plan yapma avantajına sahip olacaktır. www.ekoruma.com.tr olarak profesyonel ekibimizle bu konuyla yakında ilgilenmekte ve çocuklar için ekoruma adlı sosyal sorumluluk projesini sürdürmekteyiz. İnternetin çocuklara zararları konusunda yaptığımız çalışmalar hakkında daha fazla bilgi almak için bağlantıya (çocuklar için ekoruma ) tıklamanız yeterli.

Sevgili anne ve babalar internetin çocuklara zararları konusunda bilinçlenmek ve çocuklarınızı bu tehlikelerden korumak sizin göreviniz. Biz ekoruma ekibi olarak size yardımcı olamaya hazırız.

Dikkat: eKoruma; Avukatlık ve Hukuk Danışmanlık Şirketi Değildir. İçeriklere Bilişim Yöntemleri ile Müdahale Eden Bir Teknoloji Şirketidir.
Bu sitedeki tüm yazı ve içerikler ekoruma danışmanlık hiz. a.ş. aittir
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
eKORUMA’da İçeriğiniz Kaldırıldıktan
Sonra Ödeme Yaparsınız
eKORUMA Müşterileri Link Durumlarını Online Takip Ederler
Tüm Kredi Kartlarına 12 Aya Kadar Taksit İmkanıİyzico Alt Yapısı ile Online Ödeme

Site İçi Arama